'Yusuf Yazıcı ve Abdülkadir Ömür transfer gündemimizde yok'

Galatasaray, transfer gündemindeki sol bek Filipe Luis için teklif yaptı mı? Bu soruyu Atletico Madrid Başkanı Enrique Cerezo cevapladı. Cerezo ayrıca, Arda Turan hakkında konuşurken; Trabzonspor'un genç yıldızları Yusuf Yazıcı ve Abdülkadir Ömür ile ilgili de açıklama yaptı.

Haberin Eklenme Tarihi: 13.12.2017 16:06:00 - Güncelleme Tarihi: 13.12.2017 16:07:00
ABONE OL

Atletico Madrid başkanı Enrique Cerezo; Galatasaray’a transferinden bahsedilen Filipe Luis, Arda Turan ve Türk futbolu ve kulübünün hedefleri konusunda önemli açıklamalar yaptı.
 
Atletico Madrid'in hedefi Avrupa Ligi'ni kazanmak
 
Avrupa Ligi’nde Kopenhang’a karşı oynayacağız, kolay olmayacak. Her zamanki gibi rakibimize saygı duyarak oynayacağız. Ligde de sonuna kadar mücadele edeceğiz. Lider Barcelona’nın 6 puan gerisindeyiz, ama asla mücadeleyi bırakmayız. Sonuna kadar mücadele edeceğiz. Avrupa Ligi uzun bir maraton ve bana göre zor. Sürekli Perşembe günleri oynuyorsunuz; çok sayıda tur var. Çok seyahat etmek zorundasınız. Dolayısıyla kolay değil; ama elbette ki yeni bir Avrupa Ligi kupası kazanmak için mücadele edeceğiz. Bizim için birinci hedef her zaman La Liga’yı ilk 3 içerisinde bitirmek. Bu bizim birinci hedefimiz. Sonra Copa del Rey, sonra da Şampiyonlar Ligi’nin bir şekilde katılmamızı sağlayan sonuç neyse onu almak. Bu sezon Şampiyonlar Ligi’nde son 16’yı kalamadık. Şimdi Avrupa Ligi’ndeyiz ve kupayı kazanmaya çalışacağız.
 
Filipe Luis Galatasaray'a transfer olacak mı?
 
Filipe Luis, Atletico Madrid’ten ayrılmayı istemiyor. Size net biçimde söyleyebilirim, Filipe Luis, Atletico’nun oyuncusudur ve Atletico’dan ayrılmayacak. Mükemmel bir oyuncu ve kendisini bizim kulübümüze ait hissediyor. Ayrıca Galatasaray’dan Filipe için şu ana kadar bir teklif almadık
 
Arda Turan hakkında flaş açıklama
 
Arda, mükemmel bir oyuncu. Barcelona’ya gitmek istedi. Biz de onun kararına saygı duyduk. Şu anda Barcelona’nın oyuncusu. Ama o hâlâ bizimi için iyi bir dost ve arkadaş. Onun için Barcelona’da en iyisini temenni ediyorum. Biz Arda ve Barcelona’ya saygı duyuyoruz. Bizim ekibimiz oturmuş bir takım hüvviyettinde. Transfer yasağının Ocak’ta bitmesiyle birlikte Diego Costa ve Vitolo da takıma katılıyor. Bu haliyle ekibimiz tamam gözüküyor. Bir başka takviye ihtiyaç gözükmüyor.  Dolayısıyla bu durumda başka bir oyuncu düşünmüyoruz. Fakat Arda Turan bizim için hep sevdiğimi bir insan, mükemmel bir futbolcu olarak hatırlanacak. Atletico’da devam etseydi; onun için daha iyi olur muydu (?) bilemem. Bunu cevaplamam da doğru olmaz; çünkü o Barcelona’nın oyuncusu.
 
Atletico Madrid Yusuf Yazıcı ve Abdülkadir Ömür'ü transfer edecek mi?
 
Cerezo son olarak, "Türkiye’den herhangi bir oyuncu ile ilgileniyor musunuz? Yusuf Yazıcı, Abdülkadir Ömür?" şeklindeki soruya ise, "Hayır. Türkiye’den ilgilendiğimiz bir oyuncu yok. Ocak’ta zaten Diego Costa ve Vitolo’yu resmen kadromuza katıyoruz. Bunlar dışında transferimiz olmayacak" şeklinde cevap verdi.