Milli Takım'da Güneşli günler

Futbolcu tercihleri, maç sonu açıklamaları ve oynattığı oyun sürekli tartışılan Lucescu, Ukrayna maçında son kez A Milli Takım’ın başında sahaya çıkacak. Türkiye’nin yeni teknik direktörü ise Şenol Güneş oluyor.

Haberin Eklenme Tarihi: 19.11.2018 08:00:00 - Güncelleme Tarihi: 19.11.2018 08:00:00
ABONE OL

TAZMİNATINI AL VE GİT ARTIK

A MİLLİ Takım’ın 20 Ekim Salı günü Ukrayna ile oynayacağı dostluk maçının, teknik direktör Mircea Lucescu yönetiminde çıkılan son maç olması bekleniyor. 73 yaşındaki Rumen çalıştırıcının yerine düşünülen tek isim ise Şenol Güneş… TFF yönetimine yakın kaynaklardan edinilen bilgiye göre, Ay-Yıldızlı ekibimizi UEFA Uluslar Ligi’nde küme düşüren Lucescu’nun kredisi doldu. Haziran 2019’a kadar sözleşmesi bulunan Luce, tazminatı verilerek gönderilecek.

İLK TEKLİF ZATEN ONA GİTMİŞTİ

2019’UN mart ayında başlayacak olan 2020 Avrupa Futbol Şampiyonası elemelerinde Türk Milli Takımı’nın başından Şenol Güneş olacak. Beşiktaş’ta 4. sezonunu geçiren başarılı teknik adamın yeniden milli takımı çalıştırmak istediği biliniyor. Lucescu öncesi ilk teklif kendisine gelen Güneş, Beşiktaş Başkanı Fikret Orman’ın “İki takımı aynı anda çalıştıramaz” çıkışının ardından Siyah-Beyazlı kulüpte kalmıştı. Ancak bu kez Güneş’in de Beşiktaş sayfasını kapatmaya sıcak baktığı öğrenildi.

HOCANIN AKLI MİLLİ TAKIMDA

BEŞİKTAŞ ile sözleşmesi sezon sonunda bitecek olan Güneş, “Beşiktaş’tan ayrılmam için beni istememeleri lazım. Ayrılırsam milli takım tercih ederim” demişti. Güneş’in yakın çevresine göre de hocanın aklı A Milli Takım’da… Yarışmacı takım yönetme stresi yaşamak istemeyen kurt hoca ile uzun soluklu bir sözleşme yapılacağı ve Euro 2020’de başarı planlandığı aktarıldı. Sezon sonunda yapılacak TFF seçimlerinin ardından yeni yönetim milli takımın hocasını belirleyecek.