Türkiye, yakalanan teröristbaşı Salih Müslim için harekete geçti!

Bugün Prag'da yakalanan terörist elebaşı Salih Müslim için Ankara harekete geçti. Adalet Bakanlığı, Çekya İnterpolü ile iade görüşmelerine başladı.

Haberin Eklenme Tarihi: 25.02.2018 12:47:00 - Güncelleme Tarihi: 25.02.2018 12:51:00
ABONE OL

ADALET BAKANLIĞI HAREKETE GEÇTİ

Diplomatik kaynaklar Müslim'in Türkiye'nin talebi üzerine yakalandığını belirtti. İade talebi kısa sürede iletilecek. Emniyet yetkilileri, Müslim'in iadesine yönelik idari işlemlerin başlatılabilmesi için Adalet Bakanlığı ile de irtibata geçti.

Müslim geçtiğimiz günlerde Belçika'nın başkenti Brüksel'de ortaya çıkmıştı. İki gün önce de Çekya'da toplantı yaptığı belirlenmişti. Ankara konuyla ilgili olarak teyakkuz halinde. Temaslar ve girişimler devam ediyor. Türkiye ile Çekya arasında doğrudan bir suçluların iadesi anlaşması bulunmuyor ancak iki ülke Avrupa'nın söz konusu anlaşmasına taraf. İade talebini Türkiye'nin Çekya'ya iletmesi bekleniyor.

BAŞINA 4 MİLYON TL ÖDÜL KONMUŞTU...

İçişleri Bakanlığı'nın terör suçlarından arananların yer aldığı kırmızı listeye 44, mavi listeye 26, yeşil listeye 34, turuncu listeye 37, gri listeye 89 yeni isim eklenmiş ve 4 milyon TL ödüllü kırmızı listeye eklenenler arasında terör örgütü PYD'nin eski lideri Salih Müslim de yer almıştı.

ÇEK CUMHURİYETİ'NDE MAHKEMEYE ÇIKARILACAK

Prag'da yakalanan Salih Müslim Çek Cumhuriyeti'nde mahkemeye çıkarılacak