TSK terör cephesini yardı! İşte 4. günde yaşananlar

‘Zeytin Dalı’ harekatının 4. gününde 18 noktanın kontrolünü ele geçiren TSK ve ÖSO, 3 cepheyi birleştirip, Reyhanlı hattını yardı!

Haberin Eklenme Tarihi: 24.01.2018 07:18:00 - Güncelleme Tarihi: 24.01.2018 07:35:00
ABONE OL

Zeytin Dalı Harekâtı’nda 4. gününde 3 koldan sürüyor. 170 hedef imha edildi, 18 nokta örgütten temizlendi. TSK ve ÖSO’nun ele geçirdiği kritik öneme sahip Burseya Dağı’nda çatışmalar yoğunlaştı. Türk ordusu tarafından sınıra yerleştirilen çoklu roketatarlar, terör mevzilerini darmadağın etti. 

GRAD ROKETİYLE VURULDU

Türk savaş uçaklarının bombardımana tuttuğu Raco bölgesindeki Ömer Uşağı Köyü ve çevredeki beş stratejik tepe YPG teröristlerinden alındı. Üsteğmen Oğuz Kaan Usta, bu bölgede şehit düştü. Sıcak çatışmanın yaşandığı bölgede terör mevzilerine atılan Grad roketlerinin görüntüleri ortaya çıktı. Harekâtın başından beri çatışmaların sürdüğü Cinderes bölgesinin batısındaki Hammam köyü ve çevresindeki tepeler ele geçirildi. Böylece güneybatı cephesindeki Reyhanlı hattında terör cephesi yarıldı. Bölgede kritik öneme sahip Şeyh Hadid’e bakan en büyük tepe de ele geçirildi.zırh delici toplar

KİLİS-HATAY HUDUT 

hattında konuşlu TSK birlikleri, terör mevzilerine aralıklarla top atışı gerçekleştirdi. Zırh delici toplar öldürücü darbeyi vurarak mevzileri tahrip etti.

TÜM İLETİŞİMİ KESİLDİ 

Reyhanlı’dan Kilis’e kadar uzanan terör örgütü PKK için önemli olan 6 noktada terör örgütünün iletişim hatları kesildi. 

Hainler tek tek avlanıyor ‘yer değiştir yok et’ taktiği 

Teröristlerin kurdukları tuzaklardan keskin nişancılar tarafından ateş açması sonucu harekat merkezi önemli bir taktik yaptı. Ele geçirilen bölgelerden bir süre çekilip yer değiştiren TSK ve ÖSO, YPG’li teröristleri tek tek avladı.

Operasyonda aralarında keskin nişancıların da bulunduğu 10’un üzerinde terörist etkisiz hale getirildi. Görüntülerde bir askerin terörist vurma anı “İşte bu, çok güzel, şimdi sol tarafına bir atış daha... Koçum benim...” sözleriyle yer aldı.

20 metreye alçalıp tam isabetle vurdu! 

Zeytin Dalı harekatında Türk pilot savaş tarihine geçecek bir risk alarak inanılmazı başardı. Afrin’deki teröristler bir dağın altını silah ve mühimmat deposu haline getirmişti. Pilot, o dağı vurma görevini aldı. Ancak depo dağın altındaki bir tünelde bulunduğu için yukarıdan bırakılacak bir bomba işe yaramayacaktı. Pilot 30 saniye riski aldı, 20 metre alçalıp yatay olarak ateşlediği füzeyle terörist inini tam isabetle vurdu.

170 hedef imha 18 nokta alındı

Bu, yörük teyze için 

Hatay Hassa’da yörük çadırından gelen teyze Mehmetçiği ziyaret ederek kurban kesmişti. Mehmetçik, cephede Yörük teyzeyi unutmadı, füzelerin üzerine “YÖRÜK TEYZE ALLAH RAZI OLSUN 22.01.2018” yapıp gönderdik. 

Bu da, şehit pilotlar için 

Isparta Yalvaç’ta askeri nakliye uçağının düşmesi sonucu şehit olan 3 pilot için silah arkadaşları, uçakların üzerilerindeki bombalara şehitlerin isimlerini yazıp hedefleri vurdu.

Hassa’daki kadınlar, askerlere yaprak sarması hazırladı.

Hainleri kazımaya ant içtiler

Hatay’ın Suriye sınırında konuşlu komandolar, ant içtikten sonra tank ve zırhlı personel taşıyıcılarla Afrin bölgesine hareket etti.

3 cephe birleşti, TSK yatay ilerliyor 

TSK, 8 kilometre derinde bir hat kuruyor. Afrin’de açılan 3 ayrı cephe birleştiriliyor. Bu cephelerin birleştirilmesinin nedeni sızmaları engellemek olarak açıklandı. Önceki gün, Azez’den TSK yeni bir cephe açmıştı.

Türk askeri ve ÖSO mensupları Burseya Dağı’nda ilerleyişini sürdürürken Kilis Gülbaba köyünden Burseya Dağı’na asker sevkiyatı yapıldı.

‘VUR DE VURALIM’ POZU!

Kırıkhan’ın Yalankoz mevkinde taarruz emri bekleyen askerler ve zırhlı araçlarla bölgede hazır olarak emir bekliyor. Aşırı yağış nedeniyle çamur deryasına dönen, tanklarla çevrili alanda görev yapan askerlerin mezar hassasiyeti de takdir topladı. Onlarca tankın konuşlandığı alanın ortasında kalan eski 4 mezar, güvenlik şeridi çekilerek, korumaya alındı. 

Çifte hava taarruzu 

Türk Silahlı Kuvvetlerince, Afrin ve Irak’ın kuzeyindeki Zap bölgesine, hudut hattındaki karakol ve üs bölgelerine saldırı hazırlığında olduğu tespit edilen teröristlere yönelik hava harekatında teröristlere ait sığınak, barınak ve silah mevzileri imha edildi.

Komandolar: Düğüne gidiyoruz 

Hatay’dan uğurlanan Mehmetçikler, operasyon bölgesinden “Rahat olun” mesajı gönderdi. Komando birliği, komutanları, arkadaşları ve vatandaşlar tarafından uğurladı. Operasyona bölgesine giden bir askerin, “Düğüne gidiyoruz biz” demesi duygu dolu anlar yaşanmasına sebep oldu. Başka bir asker ise “Bu bizler için operasyon bile değil, eğitim” dedi. 

YPG paçavrası böyle indirildi! 

Suriye’nin Haseke kentine bağlı Resulayn İlçesi’ndeki teröristlerin Şanlıurfa’nın Ceylanpınar İlçesi’ne yönelik taciz ateşleri, gece de devam etti. Sınırda görevli 1 askerin, dün açılan ateşle hafif yaralandığı saldırı sonrası jandarma ve özel harekat ekipleri, ateş açan teröristi etkisiz hale getirdi. Resulayn’daki binanın çatısına asılan YPG paçavrası  operasyon sonrası indirildi. 

ÖSO, YPG’lileri bir bir teslim alıyor 

ÖSO ilerleyişini sürdürürken, ÖSO askerleri köyleri YPG’lilerden kurtarıyor. ÖSO askerleri kurtardıkları köylerdeki YPG’lileri de bir bir teslim alıyor. 

Operasyonun kalbine canlı son dakika brifingi 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, önceki gece saat 23.00’te video konferans aracılığıyla Zeytin Dalı Harekat Merkezi’ne bağlandı. İlk olarak Zeytin Dalı Harekatı’nın sevk ve idaresinden sorumlu olan 2. Ordu’nun Hatay’daki Harekat Merkezi’ne bağlanan Erdoğan, Afrin’e yönelik operasyonla ilgili son bilgileri Korgeneral İsmail Temel Metin’den dinledi, daha sonra da Genelkurmay Başkanlığı Harekat Merkezi ve Kara Kuvvetleri Harekat Merkezi’nde görevlerinin başında olan generallerle konuştu, terör unsurlarına karşı icra edilen operasyonda tekrar muvaffakiyetler diledi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan brifing kapsamında yine canlı bağlantıyla Hatay, Şanlıurfa, Kilis ve Gaziantep valileriyle de görüşerek kentlerdeki son durum hakkında bilgi aldı. 

Sızma girişimine İHA’lı önlem

Suriye sınırları içinde kalan ve operasyonun devamlılığı için kritik öneme sahip Bulbul, Zahran, Bak Ubası, Maydan’nın aralarında bulunduğu bölgelerde PKK, 72 saat içinde 104 sızma girişiminde bulundu. Bunlardan 61’i termal kameralarla, 31’i İHA’lar tarafından fark edilerek 12 sızma girişimi önlendi.  

Afrinliler kurtuluşu iple çekiyor

ÖSO’nun Kürt komutanı Azad Şabo, Afrin’deki Kürtlerin terör örgütü PYD/PKK’dan kurtulmayı sabırsızlıkla beklediğini, halkın örgütün ihlallerinden bıktığını söyledi: Örgüt  insanların özgürlüğünü çaldı. Rejim ve DEAŞ ile savaştık, şimdi de PKK zulmüne karşı mücadele ediyoruz. Çok şükür Afrin’den başladık. İnşallah Kamışlı’ya kadar gideceğiz. 

TEK BİR HAİN KALMAYACAK

Güvenlik Zirvesi’nde askeri bürokrasi Cumhurbaşkanı Erdoğan’a haritadan kapsamlı bir harekat sunumu yaptı. Zirve sonrası terörle mücadelede kararlılık mesajı verildi.

TSK’nın Afrin’de sürdürdüğü Zeytin Dalı Harekatı başarılı bir şekilde devam ederken Güvenlik Zirvesi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Beştepe’de yapıldı. Operasyon kapsamında gelinen aşama ve izlenen yol haritası Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın başkanlığını yaptığı toplantıda masaya yatırıldı. Askeri bürokrasi harekat hakkında harita üzerinden Erdoğan’a kapsamlı bir sunum yaptı. Kritik zirve sonrası Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın “Afrin’i bölücü terör örgütü mensuplarından temizlediğimizde, en büyük teşekkürü bu bölgede yaşayan kardeşlerimizden alacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın. Operasyon kararlılıkla sürdürülecektir” ifadelerini kullanarak şunları kaydetti:

EN ÖNEMLİSİ SİVİL HASSASİYETİ 

ÖSO ve TSK başarılı bir şekilde ilerleyişlerini sürdürmektedir. Terörist unsurlarla sivil halkı ayırt etme konusundaki hassasiyetimiz, her operasyonumuzda olduğu gibi burada da en üst düzeydedir. 

Trump ile görüşecek

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ABD Başkanı Donald Trump ile bir görüşme gerçekleştireceğini açıkladı.

KARARLILIK MESAJI

Bölücü terör örgütü bölgeden tamamen temizlenene, Suriye’nin asli sahipleri olan ve 3,5 milyona yakını halen ülkemizde yaşayan kardeşlerimiz güvenle evlerine dönene kadar operasyonlarımız sürecektir.  “Ölürsem şehit, dönersem gazi olurum” diyerek cepheye giden askerlerimizdeki ve Özgür Suriye Ordusu mensubu kardeşlerimizdeki moral üstünlüğü en büyük gücümüzdür.

Hükümet adına Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli’nin, Afrin’e Zeytin Dalı harekatı ile ilgili Meclis’i 30 Ocak’ta bilgilendirecek. 

PROPAGANDA UYARISI

Geçmişte pek çok örneğini gördüğümüz dezenformasyon faaliyetlerinin Zeytin Dalı Operasyonu’nda da tekrarlandığını üzüntüyle müşahede ediyoruz. Kamuoyumuzu bu tür yalan, yanlış, çarpıtma mahiyetindeki provokatif haberlere karşı dikkatli olmaya çağırıyoruz. Adli ve idari birimlerimiz, bu tür dezenformasyon faaliyetlerini yakından takip ederek gerekli müdahaleleri süratle yapacaklardır. 

Hepsine dünyayı dar edeceğiz

Başbakan Yıldırım: Teröristlere de onların ağababalarına da dünyayı dar edeceğiz, hepsinin başını ezeceğiz. 

Yıldırım, Şehit Uzman Çavuş Mahmut Uslu’nun annesi Mürşide Uslu’yu teselli etti.

Başbakan Binali Yıldırım, Ankara’da, Devlet Övünç Madalyası ve Beratı Tevcih Töreni’nde konuştu. “Türkiye’ye karanlık ellerin kirli oyunu ile diz çöktürülmeye çalışılıyor. Türkiye terör örgütleriyle mücadelesini kesintisiz bir şekilde yürütecek” diyen Yıldırım şunları kaydetti: Bu aziz millet en zor zamanlarda dahi bayrağına, vatanına, ezanına ve devletine sahip çıkmıştır. Biz cephelere oğlunu vatana kurban olsun diye ellerine kına yakarak yollayan bir milletiz. 

KİMSEYE GÜVENMESİNLER 

Teröristlere ve ağa babalarına da dünyayı dar edeceğiz, tüm terör örgütlerinin başını ezeceğiz. Cerablus’ta, Gabar’da, Afrin’de,  Cudi’de mücadele ediyoruz, mücadele etmeyi sürdüreceğiz. Her ne pahasına olursa olsun bölgede oluşturulmaya çalışılan terör koridorunu başlarına yıkacağız. Hiç ona buna güvenmesinler. Bizimle burada birlikte yaşamak istiyorlarsa emperyal güçlerin oyununa gelmesinler, silahlarını bıraksınlar.

SOSYAL MEDYAYA DİKKAT EDİN!

Bugünlerde aydın maskeli bazı tiplerin, çeşitli mecralarda dillendirdikleri yalanlara karşı da milletimizin uyanık olmasını istiyorum. Harekat sırasında sanki Kürt kardeşlerimize yönelik bir  operasyon yapılıyormuş gibi göstermeye çalışıyorlar. Bu en büyük alçaklıktır. Milletimiz rahat olsun. Sosyal medya, sorumsuz medya değildir. Burada işlenen suçların hesabı da sorulmaya başlanmıştır. Akşam