Soba boruları koltuğundan edecek

Gazze’ye saldırıp büyük bir hezimet yaşayan İsrail’de sular durulmuyor. Başbakan Netanyahu’nun koalisyon ortaklarının baskısı sonucu erken seçim kararı aldığı öne sürüldü. 

Haberin Eklenme Tarihi: 17.11.2018 08:00:00 - Güncelleme Tarihi: 17.11.2018 08:00:00
ABONE OL

İsrail’de ülke topraklarına yağan füzelerden sonra Başbakan Benjamin Netanyahu karşıtı gösteriler sürerken, İsrail basını erken seçime gidileceğini duyurdu. Netanyahu dün koalisyon ortağı Yahudi Evi Partisi lideri ve Eğitim Bakanı Naftali Bennett'le bir görüşme yaptı. Jerusalem Post’un haberine göre Netanyahu, erken seçim isteyen Bennett’i ikna edemedi.  

PAZAR KRİTİK GÜN 

Naftali Bennett'e yakın bir kaynak, mümkün olan en kısa sürede erken seçime gidilmesi yönünde karar alındığı iddiasında bulundu. Bu arada Netanyahu'nun pazar günü yapılacak haftalık kabine toplantısında koalisyon ortaklarını erken seçime gidilmemesi için ikna etmeye çalışacağı aktarıldı. Hakkında birçok yolsuzluk soruşturması bulunan Netanyahu’nun iktidarı kaybedeceğine kesin gözüyle bakılıyor. 

2019’DA YAPILACAKTI 

Gazze’den atılan yüzlerce roket İsrail hava savunma sistemi Demir Kubbe’yi delik deşik edince zor durumda kalan Netanyahu hükümeti, ateşkes ilan etmek zorunda kalmıştı. Savunma Bakanı Avigdor Lieberman ateşkesi eleştirerek çarşamba günü görevinden istifa etmişti. Liberman'ın istifasıyla 6 partili koalisyon hükümetinin sandalye sayısı güvenoyu için gereken kritik sayı 61'e düştü. İsrail'de normal koşullarda milletvekili seçimlerinin Kasım 2019'da yapılması planlanıyor.