Sabah akşam beraberler

PKK’nın Kandil’deki sözde yöneticilerinin başına ödül koyarak YPG’yi perdelemeye çalışan ABD, teröristlerle Münbiç’te yine kol kola girdi. Amerikalı komutanlar ve YPG/PKK'lı teröristler, ABD'nin Gaziler Günü'nü birlikte kutladı.

Haberin Eklenme Tarihi: 13.11.2018 08:00:00 - Güncelleme Tarihi: 13.11.2018 08:00:00
ABONE OL

Amerika Birleşik Devletleri yönetimi, geçtiğimiz günlerde terör örgütü PKK’nın Kandil’deki sözde yöneticilerinden Murat Karayılan, Cemil Bayık ve Duran Kalkan başına 12 milyon dolar ödül koydu. Türkiye’nin Fırat’ın doğusunu PKK/PYD-YPG’den temizleme planının masada olduğu günlerde yaptığı hamlenin arka planı kısa sürede ortaya çıktı. 

KİRLİ İTTİFAK

Washington yönetiminin, PKK’yı kullanarak YPG’yi perdelemeye çalıştığı ifşa oldu. Kısa bir süre sonra ABD'nin Suriye Özel Temsilcisi James Jeffrey, “YPG'yi PKK'nın terör örgütü olarak tanımlamıyoruz” diyerek itiraf gibi bir açıklamada bulundu. Başkan Erdoğan ise ABD’nin bu adımına “Görünürde Kandil'deki PKK'yı terör örgütü ilan edip ödül koyanların, arka planda aynı teröristlerle nasıl iş tuttuklarını çok iyi biliyoruz” diyerek tepki gösterdi.

ALEM YAPTILAR

Suriye'de terör örgütü DEAŞ’la mücadele bahanesiyle bebek katili YPG/PYD'ye 5 binden fazla silah ve mühimmat desteği sağlayan, 500 milyon dolar bütçe ayıran ABD, teröristlere verdiği desteği bir kez daha gösterdi. ABD Gaziler Günü nedeniyle, terör örgütünün işgali altında bulunan Münbiç kentinde, ABD'li komutan ve askerlerin katıldığı bir yemek organizasyonu tertip edildi. PKK'nın Suriye kolu YPG'nin ana omurgasının oluşturduğu SDG ve sözde Münbiç Askeri Konseyi, ABD'nin Gaziler Günü'nü birlikte kutladı. Fotoğraflarda PKK’lılarla ABD’lilerin aynı masada yemek yediği görülüyor. Bu görüntülerle ABD'nin kime destek verdiği bir kez daha belgelenmiş oldu. Suriye PKK'sının elebaşlarından Şervan Derviş ve terör örgütüne yakın gazeteciler, verilen yemeğin fotoğraflarını sosyal medyadan paylaştı. Ayrıca terör örgütü SDG Münbiç Askeri Konseyi, ABD Gaziler Günü’ne ilişkin bir de yazılı açıklama yayımladı. 

Yemekten önce, en son TSK'nın operasyon için hazırlandığı bölgede görülen terörist Derviş'i ABD askeri koruyordu. 

Münbiç’te ABD himayesindeki YPG/PKK’lı teröristler, Mehmetçik’in olası kara harekatını önlemek için çukurlar kazmaya devam ediyor. 

KANDİL'İN JOKER’İ BAŞROLDE

Afrin’den arkalarına bile bakmadan kaçan PKK/YPG’liler, Mehmetçik korkusuyla ABD’den daha fazla silah ve koruma dileniyor. ABD’li komutanlarla yemek yiyen terörist Şervan Derviş’in kısa bir süre öncede fotoğrafı servis edilmişti. ABD tarafından ‘general’ olarak tanıtılan ‘joker’ lakaplı PKK’lı Derviş, Özgür Suriye Ordusu’yla (ÖSO) terör örgütü arasında sınır olan Sacu Çayı’nın kıyısında görülmüştü. ABD askerleri tarafından korunan Derviş'nin, TSK’nın bölgedeki intikalini ve ÖSO mevzilerini gözlediği öğrenilmişti.