Öztürk'e kesin ihraç yolda

Ezanın aslının yasaklanmasını istediği için disipline gönderilen CHP’li Yılmaz, Kılıçdaroğlu’na yönelik tehdit ve hakaretleri nedeniyle, kesin ihraç istemiyle ikinci kez disipline sevk edildi.

Haberin Eklenme Tarihi: 13.11.2018 08:00:00 - Güncelleme Tarihi: 13.11.2018 08:00:00
ABONE OL

Mart 2019’da yapılacak yerel yönetim seçimleri öncesi Cumhuriyet Halk Partisi’nde (CHP) ortalık karıştı. 24 Haziran seçimlerinin ardından Muharrem İnce ve destekçilerinin seçimli olağanüstü kurultay talepleri uzun süre gündemi meşgul etti. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu tüm tepkilere ve yaşadığı seçim hezimetine rağmen koltuğunu bırakmadı. Terör örgütü PKK’nın siyasi kolu Halkların Demokratik Partisi’yle (HDP) ittifak hazırlığı yapan CHP’de geçtiğimiz günlerde yeni bir kriz patlak verdi. 

“DEFOLUP GİDECEKSİN” 

Ezanın aslının yasaklanmasını ve Türkçe okunmasını isteyen CHP Ardahan Milletvekili Öztürk Yılmaz, disipline sevk edilmesinin ardından düzenlediği basın toplantısında, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'na karşı zehir zemberek açıklamalarda bulundu. Yaptığı provokasyonla Türkiye’nin gündemine oturan Öztürk Yılmaz, açıklamalarıyla CHP’nin altını üstüne getirdi.  Ağzını bozan Yılmaz, Kılıçdaroğlu’na tehdit ve hakaret yağdırdı. CHP lideri Kılıçdaroğlu’nu aşağılayarak açık açık “Koltuğunu elinden alacağım” dedi. CHP’nin yönetilemediğini ifade eden Yılmaz, Kılıçdaroğlu'na “Defolup gideceksin” diye sert bir çıkışta bulundu. CHP'li vekilin bu sözlerine cevap vermeyen Kılıçdaroğlu, parti organlarını harekete geçirdi ve böylece Yılmaz, Yüksek Disiplin Kurulu'na (YDK) sevk edildi. 

OYBİRLİĞİYLE KARAR ALINDI

CHP'den yapılan yazılı açıklamada, TBMM Grup Yönetim Kurulu'nun dün toplandığı bildirildi. Açıklamada; Ardahan Milletvekili Öztürk Yılmaz’ın “partide aldıkları görev ve sorumlulukla ve üyelikle bağdaşmayan tutum ve davranışlarda bulunmak” ve “partinin temel ilkelerine aykırı siyasal çalışmalara ve eylemlere katkıda bulunmak” fiilleri nedeniyle “gruptan kesin çıkarma cezası” ile “önlemli olarak cezalandırılması” önerisiyle Grup Disiplin Kurulu'na sevk edilmesine oybirliğiyle karar verildiği kaydedildi.