Fırat'ın doğusuna geçiyoruz

El Bab'da görev yapan Mehmetçiklere telefonda seslenen Başkan Yardımcısı Oktay, “Oradaki başarıyı Fırat'ın doğusuna da taşıyacağız” mesajı verdi.

Haberin Eklenme Tarihi: 17.11.2018 08:00:00 - Güncelleme Tarihi: 17.11.2018 08:00:00
ABONE OL

KKTC'de temaslarını sürdüren Başkan Yardımcısı Fuat Oktay, Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanlığı'nı ziyaret etti. Mehmetçik'le yemek yiyen Oktay, daha sonra telefonla El Bab'da görev yapan askerlere seslendi. Oktay “Münbiç'e geliyoruz ve oradan Fırat'ın doğusuna geçiyoruz. Hep birlikte yapacağız. El Bab'daki başarıyı Fırat'ın doğusuna da taşıyacağız” ifadelerini kullandı. 

HİÇBİR OYUNA İZİN VERMEYİZ

Oktay El Bab'daki kahramanlara, “Terör örgütlerini geldikleri yerlere göndereceğiz veya kazdıkları mezarlarına gömeceğiz. Türkiye'ye karşı kimse hiçbir oyunun parçası olamaz. Sizler, El Bab'da bunu gösterdiniz. Türkiye'nin şakası olmadığını herkes görmüştür, bundan sonra da görecektir” diye seslendi. Başkan Yardımcısı Oktay, “El Bab için yüreğinize sağlık. Orada çok hatıramız var. Gazilerimiz şehitlerimiz oldu.

ORADA DESTAN YAZDINIZ 

Tüm Türkiye'nin yüreği orada attı, bir destan yazdık. Bunu siz yazdınız. Sayın Başkanımız adına sizleri kutluyorum. Yaptığınız muhteşem iş için teşekkür ediyorum” dedi. Oktay, sözlerini şöyle sürdürdü: “Hem Mehmetçik'imiz hem Suriyeliler hem de Özgür Suriye Ordusu için şartlar ağırdı. Türkiye'ye karşı oyun oynanmak istiyordu. Biz oraya girmekle ve El Bab'ı ele geçirmekle bu oyunu bozduk. Siz orayı sağlam tutun. Zeytin Dalı'ndan sonra şimdi de İdlib'deyiz. Orada da Silahlı Kuvvetlerimiz ve tüm birimlerimizin gayretiyle orada da aynı güvenliği sağlıyor olacağız.”

BaşkanYardımcısı Fuat Oktay, KKTC'de Barış Kuvvetleri Komutanlığı'nı ziyaret etti. Mehmetçik'le yemek yedi. Oktay daha sonra El Bab'daki kahramanlara telefonda hitap etti.