Erdoğan'dan diplomasi atağı

Başkan Erdoğan, İstanbul’da önce Putin’i sonra da Katar Emiri’ni ağırlayacak. İSEDAK Zirvesi'nin ardından da G-20’ye katılacak olan Erdoğan, Paraguay ve Venezuela’ya ilk resmi ziyaretini gerçekleştirecek.

Haberin Eklenme Tarihi: 17.11.2018 08:00:00 - Güncelleme Tarihi: 17.11.2018 08:00:00
ABONE OL

Başkan Erdoğan, pazartesi gününden itibaren yoğun bir diplomasi trafiğini yönetecek. Erdoğan, 19 Kasım'da Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'le bir araya gelecek. Erdoğan ve Putin, Rus doğalgazını Türkiye üzerinden Güneydoğu Avrupa'ya taşıyacak TürkAkım projesinin deniz etabının bitişi endeniyle düzenlenecek törene katılacak. İki lider, İstanbul Yenikapı'daki Avrasya Gösteri ve Sanat Merkezi'nden Kırklareli Kıyıköy'e canlı bağlanarak son çalışmaları izleyecek. 

KATAR EMİRİ AL SANİ GELİYOR 

Erdoğan, 26 Kasım'da Katar Emiri El Sani'yi İstanbul'da ağırlayacak. Geçtiğimiz günlerde özel bir ziyaret için İstanbul'a gelen Sani, Erdoğan'la birlikte Türkiye-Katar Yüksek Stratejik Komite toplantısına başkanlık edecek. Bu toplantının ana gündem maddesi, iki ülke arasındaki ekonomik ilişkiler ve Suriye olacak. İslam İşbirliği Teşkilatı dönem başkanlığını yürüten Cumhurbaşkanı Erdoğan, 28 Kasım'da İslam İşbirliği Teşkilatı Ekonomik ve Ticari İşbirliği Daimi Komitesi'nin (İSEDAK) 34. toplantısına başkanlık edecek. 

LATİN AMERİKA SEYAHATİ

İSEDAK toplantısında özellikle terörle mücadele, Filistin ve Suriye konularıyla İslam ülkeleri arasındaki işbirliğini geliştirecek adımlar ele alınacak. Başkan, 30 Kasım-1 Aralık tarihlerinde ise Arjantin'in başkenti Buenos Aires'te yapılacak G-20 Liderler Zirvesi'ne katılacak. Erdoğan'ın, ABD Başkanı Trump, Fransa Cumhurbaşkanı Macron, Japonya Başbakanı Şinzo Abe'nin de aralarında bulunduğu liderlerle ikili görüşmeler yapması öngörülüyor. Erdoğan, zirvenin ardından Paraguay ve Venezuela'ya Türkiye'den devlet başkanı düzeyinde ilk ziyaretleri gerçekleştirecek.

Başkan Erdoğan 28 Kasım'da İstanbul'da düzenlenecek İSEDAK toplantısına başkanlık edecek.

Erdoğan ve Putin ,TürkAkım'ın deniz etabının bitiş törenine katılacak.

Katar Emiri Al Sani, 26 Kasım'da Erdoğan'ın konuğu olacak.