Hükümetten kritik Münbiç açıklaması: ABD ile anlaşmaya değil 'anlayışa' vardık

Ankara'daki basın toplantısında Münbiç operasyonunu değerlendiren Dışişleri Bakanı, "Anlaşmaya vardık' ifadesinin bir açıklığa kavuşması gerekiyor. Bir 'anlaşmaya vardık' demedik, 'anlayışa vardık' dedik. Bunu daha sonra düzelttik" ifadesini kullandı. Çavuşoğlu, "YPG'nin Münbiç'ten çekilmesi yetmez" dedi.

Haberin Eklenme Tarihi: 21.03.2018 13:59:00 - Güncelleme Tarihi: 21.03.2018 14:36:00
ABONE OL

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu gazetecilerin sorularını yanıtladı. Çavuşoğlu ABD ile Menbiç görüşmelerine ilişkin çıkan haberlere ilişkin, "Anlaşmaya vardık demedik, anlayışa vardık dedik. Çalışma grubunun yol haritasını mutabakata bağlarsak 'anlaştık' diyebiliriz. Şimdi bir anlayış var" ifadelerini kullandı. 

Çavuşoğlu, "Buraların istikrara kavuşabilmesi için buradan terör örgütlerinin kaybolması lazım. Ayrıca Suriyeliler niye dönemiyor bizdeki 350 bin Suriyeli Kürt kardeşimiz niye dönemiyor çünkü YPG'liler buna müsaade etmiyor. Bunlar YPG nedeniyle evlerine dönemiyorlar. Münbiç'ten sonra sıra diğer yerlere gelecektir. YPG'nin sadece Münbiç'ten çekilmesi yetmez" açıklamasını yaptı. 

TILLERSON GÖRÜŞMESİ

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, ay sonunda görevi bırakacak olan ABD'li mevkidaşı Rex Tillerson'la yaptığı görüşmeye ilişkin, "Daha çok insani bir görüşmeydi" değerlendirmesinde bulundu.

AA