Cumhurbaşkanı Erdoğan Samsun'a çıktı: Üniversitede lokum dağıtan öğrencilere saldıran teröristler üniversiteden kovulacak

AK Parti Genel Samsun 6. Olağan İl Kongresi'nde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İstanbul'da bir üniversitede çıktılar orada imanlı milli yerli gençlik Afrin'le ilgili lokum dağıtıyor. Bu gençlik lokum dağıtırken vatan haini gençler bu gençlerin masalarını dağıtmaya yelteniyor. Bunlar terörist gençler. Bunların eşgallerini belirlemek suretiyle bu terörist gençlere bu üniversitelerde okuma imkanı vermeyeceğiz. Üniversite terörist yetiştirmez" ifadelerini kullandı.

Haberin Eklenme Tarihi: 24.03.2018 13:43:00 - Güncelleme Tarihi: 24.03.2018 15:16:00
ABONE OL

AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Samsun 6. Olağan İl Kongresi'nde konuştu.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'A MUHTEŞEM KARŞILAMA

Cumhurbaşkanı Erdoğan buradaki açıklamalarının ardından kongrenin yapıldığı salona geçti. Samsunlu partililer Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı muhteşem bir seramoni ile karşıladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kongredeki konuşmasına "Samsun 16 Nisan halk oylamasında yüzde 64'lük evet oranıyla Türkiye ortalamasının çok üstünde bir seviyeye ulaştı. Kurucu şehir olma vasfıyla Samsun milletimizin gönlünde ayrı bir yere sahip" sözleriyle başladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, partisinin Samsun İl Kongresi'ndeki konuşmasına şöyle devam etti:

SAMSUN'A İKİNCİ DEVLET ÜNİVERSİTESİ

Genel başkan olduğumda bir metal yorgunluğundan bahsetmiştim. Diriliş hareketini Afrin ile başlattık. Evet yeniden diriliş. Sizleri yeniden dirilişin muştusu olarak kutluyorum. Yola çıkarken ne dedik: Uzun ince bir yolda gidiyoruz gündüz gece. Durmak yok. Samsun'a 22 katrilyon lira yatırım yaptık. Çünkü kurtuluşun şehri Samsun'a bu yakışır. Bizden önce gelen hep laf laf... Şimdi size bir müjde vereceğim. Samsun'a ikinci bir devlet üniversitesi yapıyoruz. Üniversitemiz en yakın zamanda eğitim öğretime başlayacak, şimdiden hayırlı olsun. Ayrıca şehir hastanesi projemiz şu anda ihale aşamasındadır. Samsunlu çiftçilerimize 15 yılda 1,8 milyar lira tarımsal destek verdik. Bay Kemal çiftçi ağlıyor diyor. İşte biz bunu çiftçiye verdik. Önümüzdeki dönemde inşallah bu çalışmalarımızı daha da ileri taşıyacağız.

"NASIL ÇANAKKALE ZAFERİNİ KUTLUYORSAK MALAZGİRT ZAFERİNİ DE KUTLAYACAĞIZ"

2071'i göremeyeceğim ama torunlarımız inşallah kutlayacak. Nasıl Çanakkale Zaferini kutluyorsak Malazgirt Zaferini de kutlayacağız. Ecdadımıza Anadolu kapılarını açan büyük komutana sahip çıkan Sultan Alparslan ve tüm yiğit kahramanları buradan yad ediyorum. Önce Çağrı beyin ardından Sultan Alparslan'ın fetihleriyle Anadolu toprakları medeniyetimizin hakimiyetine girmeye başladı. Ama asıl fetih gönüller kazanılarak gerçekleştirildi. Bu insanlar savaşçı kimliklerinin yanında bilgi ve tecrübeleri ile geldikleri yerleri cazibe merkezi haline getirmeyi başladılar. Bugün de ecdadımızın izinden gidiyoruz. Emanetimize aldığımız yerlerde hemen gönül kazanma faaliyetlerine başlıyoruz.

ONLAR SURİYE'YE KAÇTI BİZ KOVALADIK

Bugün itibariyle 3733 e ulaşmıştır. Biz oralara sömürmeye veya zulmetmeye değil kardeşlerimizi terör örgütlerinin pençesinden çekip almaya gidiyoruz. Şua anda MEhmetçiğimiz bu işi başarıyla gerçekleştiriyor. Biz inlerine gireceğiz dedik, Cudi'ye Gabar'a Tendürek'e girdik. Onlar kaçtı biz kovaladık. Suriye'ye kaçtılar. Sonra'da Afrin'e kaçtılar. Onlar kaçtı biz kovaladık.

Türkiye'nin bölgesinde ne yaptığını, ne yapmak istediğini bilenler ya samimiyetle yanımında yer alıyor ya da husumetle karşımızda yer alıyor.

Dostlarımızın sayısını artırmaktan memnuniyet duyarız. Ama birileri ısrarla burnumuzun dibine kadar gelip kirli işler karıştırmaya kalkarsa kimseyi gözümüz görmez, bu da böyle biline. 

ÜNİVERSİTE TERÖRİST YETİŞTİRMEZ

İstanbul'da bir üniversitede çıktılar orada imanlı milli yerli gençlik Afrin'le ilgili lokum dağıtıyor. Bu gençlik lokum dağıtırken vatan haini gençler bu gençlerin masalarını dağıtmaya yelteniyor. Bunlar terörist gençler. Bunların eşgallerini belirlemek suretiyle bu terörist gençlere bu üniversitelerde okuma imkanı vermeyeceğiz. Üniversite terörist yetiştirmez.

Biz bu ülkenin başına son 200 yılda nelerin geldiğini unutmadık, unutmayacağız.

İHA'larımız, SİHA'larımız olmasaydı Afrin Harekatında bu başarıyı sağlayamazdık. 

MHP ile oluşturduğumuz ittifak ülkemize ve milletimize hayırlı olsun. 

2019 ÇOK ÖNEMLİ

İnşallah Kasım seçimleri, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Seçimleri İttifakı... Tüm bunlar Türkiye'nin yeniden diriliş harekatının noktalaması olur. Bu milleti parçalamak isteyenler Mart ve Kasım seçimlerinde cevabı alacaklar. Şimdi tüm derdimiz devlet mekanizmasının tamamı bir ahenk içinde çalışmalı. Aynı şekilde tüm güçlerin aynı hedefe yönelmesi çok önemli. 2019 bunun için çok önemli.