Akşener de uzlaştı

Teröristbaşı Karasu’nun ‘ittifak’ çağrısıyla HDP’li Türk’le gizli kapaklı görüşen Kılıçdaroğlu, Kandil’in “İP'i de ittifaka katın” mesajını Akşener’e aktardı. CHP ve HDP’nin desteğini alma vaadi karşısında Akşener, teklife “Hayır” demedi. 

Haberin Eklenme Tarihi: 17.11.2018 08:00:00 - Güncelleme Tarihi: 17.11.2018 10:42:00
ABONE OL

Terör örgütü PKK’nın Kandil’deki elebaşılarından Mustafa Karasu, Mart 2019’daki yerel seçimler öncesi 17 Ekim'de yaptığı açıklamada Cumhuriyet Halk Partisi’ne ve Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na “geniş tabanlı ittifak” çağrısı yaptı. CHP dışındaki partilere de mesaj gönderen terörist Karasu, 7 Haziran seçimlerini hatırlatarak “HDP projesi aynı zamanda demokratik ittifak geliştirme projesidir” ifadelerini kullandı. Karasu, bebek katili PKK’nın siyasi kolu Halkların Demokratik Partisi’ni adres olarak gösterdi. 

TALİMATLA AKŞENER’E KOŞTU 

Ardından CHP lideri Kılıçdaroğlu, Ankara’da 5 yıldızlı bir otelde HDP’li Ahmet Türk’le gizlice görüştü. Gizli randevu, casus filmlerini aratmadı. Otele garajdan giriş yapan ikilinin buluşması basına sızınca, 'kirli sırlar' açığa çıktı. PKK’ya verdiği destek nedeniyle Mardin Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevinden uzaklaştırılan Türk görüşmeyle ilgili, “Uzlaştık. Karşı çıktığı bir husus olmadı” dedi. Türk’ün “Her söylediğimi onayladı” dediği Genel Başkan Kılıçdaroğlu, Kandil’in talimatını yerine getirmek için hemen harekete geçti. Sır gibi saklanan görüşmeden 3 gün sonra CHP lideri, soluğu İyi Parti Genel Merkezi’nde aldı. 

SEÇİMDE TAM DESTEK VAADİ 

Kandil’in ‘elçisi’ Türk'ün, PKK elebaşılarından getirdiği “İP'i de ittifaka katın” mesajını Meral Akşener'e iletti. İkili görüşmede Kılıçdaroğlu Akşener’e, “Bu ittifaktan sen de karlı çıkacaksın” dedi. Anlaşmaya göre CHP ve HDP, İP’in kazanma ihtimali olduğu bazı yerlerde tam destek verecek. Kılıçdaroğlu’nun vaadine Akşener olumlu yaklaştı. Terör örgütünün siyasi kolu HDP’yle ittifak teklifine “Hayır” demeyen Akşener'in konuyu partisinin yetkili kurullarına taşıyacağı öğrenildi. 

CHP'DEN YILMAZ'A RED

Ardahan Milletvekili Öztürk Yılmaz, ezanın aslının yasaklanmasını istemesinin ardından partisi tarafından disipline gönderildi. Kılıçdaroğlu’na tehdit ve hakaretler yağdırınca ‘kesin hiraç’ istemiyle ikinci kez disipline sevk edildi. CHP Grup Disiplin Kurulu, Yılmaz’ın “tedbir kararı”yla ilgili itiraz başvurusunu reddederek, kararın devamını kararlaştırdı. 

KARAMOLLAOĞLU HAZIR KITA 

CHP kulislerine yansıyan bilgilere göre, Kılıçdaroğlu, Saadet Parti Milletvekili Cihangir İslam’la özel bir görüşme yaptı. Kılıçdaroğlu, işbirliği için İslam’la SP Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu’na mesaj gönderdi. Ziyaretin önümüzdeki hafta gerçekleşmesi bekleniyor. Geçtiğimiz günlerde SP Genel Başkan Yardımcısı Mustafa İriş de ittifak sorusuna “Çok katı değiliz” diyerek yeşil ışık yakmıştı. Karamollaoğlu’nun da ittifak için istekli olduğu öğrenildi.   

İNCE HER ŞEYE RAZI 

24 Haziran seçimlerinde hezimet yaşayan CHP’nin başkan adayı İnce, Kılıçdaroğlu'ndan randevu talebine ilişkin, “Ben partinin Cumhurbaşkanı adayıyım. Yerel seçimler yaklaşmış. Sayın genel başkanla görüşmemizden daha doğal bir şey olamaz” dedi. “Sandık konulursa adayım” diyen İnce, “Bu kez seçime kadar 100 günlük süre var. Yeterli zaman. Kazanabiliriz” dedi. İnce, “100 gün içinde İstanbul dışında Sivas, Trabzon, Konya, Kastamonu gibi illerde de miting yapacağım. İstanbul'da yoğun nüfusu olan illere de gitmeliyiz. Böyle yaparsak kazanabiliriz” ifadelerini kullandı. İnce’nin açıklamaları aday gösterilmek için ‘Her şeye tamam’ diyor şeklinde değerlendirildi.