ABD'den siyasi kararlılık bekliyoruz

AK Parti Genel Başkanvekili Kurtulmuş, Feto'nun iadesi konusunda ABD'nin kararlılık göstermesi gerektiğini söyledi.

Haberin Eklenme Tarihi: 17.11.2018 08:00:00 - Güncelleme Tarihi: 17.11.2018 08:00:00
ABONE OL

Muğla'da STK temsilcileriyle buluşmasında gündeme ilişkin açıklamalarda bulunan Kurtulmuş, ABD'yle Türkiye için olmazsa olmaz iki ana problem olduğunu belirtti. Numan Kurtulmuş, “Birisi PYD ve YPG’ye verilen politik ve askeri destekler.

MAZERETLERİ KALMADI 

Bir diğeri ise Türkiye'ye karşı suç işlemiş, 251 vatandaşımızı şehit etmiş, binlerce insanımızın gazi olmasına vesile olmuş bir darbenin emrini veren, darbenin esas planlayıcısı olan terörist başının halen Amerika'da ikamet ediyor olmasıdır” açıklamasında bulundu. Kurtulmuş şöyle devam etti: “ABD şimdiye kadar delil istedi. İstenilenden çok fazla delil verdik. Mahkemelerdeki kayıtlar, delil istedikten sonra mahkemelerde yeni itiraflar, yeni dosyalar olarak kendilerine verildi. Dolayısıyla Amerikalıların hiçbir mazereti kalmamıştır. 

GÖRMEK İSTEDİĞİMİZ 

Bu işi nasıl yaparlar bunu bilmiyoruz. Amerikan yargısına müdahale etmek istemiyoruz ama Amerikalılardan görmek istediğimiz siyasi kararlılıktır. Türkiye ile işbirliği bakımından FETO'yu iade etme konusunda siyasi kararlılığı göstermeleri lazım.”