15 Temmuz gazisi Mustafa Zorova, 20 ay sonra yeniden yürümeye başladı

FETÖ'nün 15 Temmuz 2016'daki darbe girişimi sırasında Kahramankazan'da gazi olan Mustafa Zorova, geçirdiği 33 ameliyatın ardından yeniden yürümeye başladı.

Haberin Eklenme Tarihi: 22.03.2018 13:28:00 - Güncelleme Tarihi: 22.03.2018 13:37:00
ABONE OL

Darbeciler tarafından bacağından 3 kurşunla vurulduğu için bacağının kesilmesi ihtimali de gündeme gelen Mustafa Zorova, 20 ayda 33 ameliyat geçirmesinin ardından tekrar yürümeye başladı.

Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavisi süren gazi Zorova'nın, doktorları tarafından planlanan 3 ameliyatın ardından tam anlamıyla sağlığına kavuşacak. Evinde yaptığı yürüyüşlerini bir süre sonra dışarıda da gerçekleştirebilecek.

Mustafa Zorova, geçirdiği ameliyatların kendisini çok yorduğunu ancak hiçbir zaman yılmadığını ve yürümek için tüm engelleri tek tek aştığını ifade etti.

"Cumhurbaşkanım emir verirse bu halimle yeniden ayağa kalkar, Afrin'e bile giderim"

Zorova, 15 Temmuz 2016 gecesi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısının ardından Akıncı Üssü önüne gittiğini belirterek, şunları söyledi:

"Burada hainler bana 3 kurşun sıktı. Hastanede kendime geldiğimde ilk ameliyatım yapılmıştı. Başımda bekleyen Kahramankazan Belediye Başkanı Lokman Ertürk'e, 'Vatanımız, devletimiz, bayrağımız, Reisi Cumhur ne oldu?' diye sordum. O da 'Mustafa amca sen ve senin gibi kahramanlar sayesinde devletimiz de bayrağımız da vatanımız da Cumhurbaşkanımız da sağ ve yerinde' dedi. O zaman dünyalar benim oldu. Bırakın bir bacağımı, tüm bedenim feda olsun bu vatana. Cumhurbaşkanım emir verirse bu halimle yeniden ayağa kalkar, Afrin'e bile giderim. Allah vatanımıza, milletimize zeval vermesin."

Mustafa Zorova, kendisiyle sürekli ilgilenen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a, doktorlarına ve Kahramankazan Belediye Başkan Lokman Ertürk'e teşekkür etti.

(AA)