0530 708 54 54
0530 708 54 54
18 Eylül 2019 Çarşamba 08:00:00 - Güncelleme:18 Eylül 2019 Çarşamba 08:00:00

HDP binası PKK’ya sevk merkezi

Diyarbakır’da, çocukları dağa kaçırılan ailelerin oturma eylemi yaptığı HDP il binasından çıkarılan çok sayıda battaniyenin, kaçırılan çocukların gecelemesi için kullanıldığı iddia edildi. 

Çocukları dağa kaçırılan ailelerin HDP Diyarbakır İl Başkanlığı önündeki oturma eylemi devam ediyor. 15’inci gününde devam eden eylem sırasında HDP binasından çıkartılan battaniyeler bir minibüse yüklendi. Aileler battaniyeleri görünce tepki yağdırdı. Battaniyelerin kaçırılan çocukların gecelemesi için il binasında bulunduğu iddia edildi. 

KAYIT YAPIP GÖNDERİYORLAR 

Yaklaşık 10 ay önce kaçırılan Mustafa Biçer’in babası Rauf Biçer, Türkiye genelinde çocukları kaçırdıklarını ve il binasında yatırıp dağa gönderdiklerini söyledi. Biçer, “Siyasi parti binasından binlerce battaniye ve yastık çıkarıp götürdüler. Bütün Türkiye geneli çocukları kaçırıp, burada kayıt yapıp yatırıyorlar ve çocuklar buradan dağa götürülüyor. Siyasi parti içerisinde battaniyenin ne işi var” diye tepki gösterdi. 

İL BİNASINI OTELE ÇEVİRMİŞLER 

4 yıl önce 15 yaşındaki oğlu Özkan Aydın’ı dağa kaçırdıkları iddiasıyla HDP il binası önünde oturma eylemi yapan baba Süleyman Aydın ise, “Burası il başkanlığı ama otele çevirmişler, bizim çocukları getirip burada yatırıyorlar, buradan sonrada gizli bir şekilde kırsala götürüyorlar” dedi. 

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX