0530 708 54 54
0530 708 54 54
06 Temmuz 2015 Pazartesi 11:34:00 - Güncelleme:06 Temmuz 2015 Pazartesi 11:35:00

İşte Nani‘nin alacağı ücret!

Nani bugün siteden açıklanacak ancak maliyeti bildirilmeyecek. 3.5 milyon euro garanti ücret alacak olan Nani, 45 dakika oynadığı her maç için 20 bin euro kazanacak. Ancak bu rakamlar F.Bahçe’nin ‘KAP’a bildirim zorunluğu’ sınırı olan 8.8 milyon euroyu aşmadığı için açıklanmayacak.

F.BAHÇE’NİN Portekizli yıldızı Nani bugün Şükrü Saracoğlu Stadı’nda düzenlenecek görkemli bir törenle resmen Sarı-Lacivertli formayı giyecek. Vitor Pereira’nın çok istediği Nani, Sportif Direktör Terraneo’nun yoğun uğraşları sonucunda F.Bahçe’ye kazandırıldı. Sarı-Lacivertli ekibin maliyeti en yüksek oyuncusu olan Nani’nin resmi rakamları kamuoyuyla paylaşılmayacak. Çünkü F.Bahçe daha önce SPK’ya belli bir limite ulaşmayan transfer bildirimlerini yapmama kararı almıştı.

SÖYLENTİNİN ÖNÜNE GEÇEMEDİ

SPK ile yapılan anlaşmaya göre bonservis bedeli maddi olmayan duran varlıkların yüzde 25’ini aşmayan ya da aktif varlıkların yüzde 5’ini aşan transferler borsaya bildiriliyor. Bu rakam da bonserviste yaklaşık 8.8, yıllık ücrette ise 4.5 milyon euroya denk geliyor. Nani de bu rakamların altında kaldığı için borsaya bildirilmeyecek. Sarı-Lacivertliler ücretler konusunda yapılan spekülasyonların önüne geçmek için böyle bir karar almıştı.

İNGİLİZ BASININDA YAYINLANDI

Ancak bildirim zorunluluğunun ortadan kaldırılması, oyuncuların sözleşmelerindeki maddelerin dışarıya sızmamasına yeterli olmadı. Nani’yle ilgili veriler de İngiliz basını tarafından medyaya yansıdı. Resmi olmayan rakamlara göre F.Bahçe, 3 yıllık imza attıracağı Nani’ye yıllık 3.5 milyon euro artı maç başı ücret ödeyecek. Maç başı ücretlerde ise oyuncunun 20 bin euroyu hak etmesi için 90 dakika sahada kalması gerekmiyor. 45 dakika oynadığında da bu parayı almaya hak kazanacak.

8.5 MİLYON GETİRİRSE GİDER

Nani’nin mukavele imzalarkan F.Bahçe yönetimine sunduğu bir çok şart arasında bir başka ilginç konu da serbest kalma maddesi. Bu anlaşmaya göre, Portekizli yıldız iyi bir teklif gelmesi halinde 8.5 milyon karşılığında serbest kalabilecek. 6 milyon euro bonservis bedeli karşılığında F.Bahçe’nin transfer ettiği Portekizli oyuncu, bu şekilde giderse kulübe 2.5 milyon euro kazandıracak.

1.5 MİLYON EURO İMZA PARASI

Sarı-Lacivertli yöneticileri imza masasında hayli terleten Nanin’nin primleri ise çok yüksek değil. Portekizli oyuncu Şampiyonlar Ligi’nin ön eleme turunda başarılı olunması ve Devler Ligi’ne kalınması halinde 100 bin euro, gruptan çıkılması durumunda da aynı miktarda prim alacak. Nani’nin, F.Bahçe’den alacağı imza parasının ise 1.5 milyon euro olduğu öğrenildi.

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX