0530 708 54 54
0530 708 54 54
29 Kasım 2015 Pazar 00:00:00 - Güncelleme:29 Kasım 2015 Pazar 00:00:00

Rusya'ya gümrük misillemesi

Türkiye'ye karşı ekonomik alanda bazı kısıtlama kararları alan Rusya'dan gelen TIR'lar ve konteynerler, gümrüklerde bekletilecek. Dışişleri de vatandaşları 'gitmeyin' diye uyardı.

Uçak  krizinden sonra Rusya'nın 'ekonomik kısıtlamalarına' Türkiye misliyle karşılık vercek. Rusya’dan gelen TIR’lar ve konteynerler, liman ve sınır kapılarındaki gümrüklerde bekletilecek, sivil havacılık alanında tedbir alınacak. Türk TIR'larını gümrüklerde bekleten, fuar için giden iş adamlarını gözaltına alan Rusya'ya uygulanacak yaptırımlar dört madde halinde belirlendi: 

KIRMIZI HATTA ALINACAK 

Türkiye'nin aldığı karara göre Rusya'dan gelen TIR ve konteynerler, liman ve sınır kapılarındaki gümrüklerde bekletilecek. 
Rus ürünleri, kırmızı hatta alınarak tam sayım yapılacak. Rusya'nın Türkiye üzerinden transit olarak kullandığı güzergâhlarda da yavaşlatmalara gidilecek. 
Türkiye'ye giriş yapan Rus işadamlarına dönüş bileti ile otel rezervasyonu sorulacak. 
 Sivil havacılık alanında da tedbir alınacak. Mevcutların dışındaki uçuş talepleri bekletilecek.
Bu arada Dışişleri Bakanlığı dün Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarını Rusya Federasyonu'na aciliyet ve önem arzetmeyen seyahatlerini ertelemelerinden yarar görüldüğünü konusunda uyardı. 

SIKINTILAR YAŞANDI 

Bakanlıktan yapılan uyarıda, Türkiye ile Rusya Federasyonu arasındaki ilişkilerde son dönemde yaşanan gelişmeler çerçevesinde, 24 Kasım 2015 tarihinden itibaren vatandaşların Rusya Federasyonu'na seyahatlerinde ve anılan ülkede ikametlerinde bazı sıkıntılarla karşılaşıldığının görüldüğü vurgulandı. 

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX