0530 708 54 54
0530 708 54 54
02 Eylül 2015 Çarşamba 11:17:00 - Güncelleme:02 Eylül 2015 Çarşamba 11:20:00

HDP'li vekil PKK'yı böyle övdü!

HDP'li vekiller katıldığı programlarda açıklamalarda bulunurken terör örgütü PKK'ya da toz kondurmamaya özen gösteriyorlar. İşte Ahmet Hakan'a konuşan Altan Tan ile Şirin Payzın'ın sorularını yanıtlayan Mithat Sancar'ın o skandal açıklamaları...

CNN TÜRK'te skandal sözler!

Doğan medyasında PKK'yı meşrulaştırma konusunda gösterilen gayretlere bir yenisi daha eklendi.

CNN TÜRK'te Şirin Payzın'ın sunduğu programın canlı yayın konuğu olan HDP Mardin Milletvekili Mithat Sancar 'PKK sağduyulu davrandı ' dedi.

Sancar, seçim öncesi PKK ve KCK'yı çatışmanın içine çekmek için bir çok kez provokasyon yapıldığını öne sürerken 'Operasyonlar yapıldı, provokasyonlar yapıldı. Bütün bunlara kaşı PKK sağduyulu ve serinkanlı davrandı. Bu tahriklere rağmen çatışma yöntemine dönmeyeceğini açıkça söyledi ve sözünü tuttu. Bu kararını da hayata geçirdi.' diyerek pes dedirtti.

ALTAN TAN PKK'YA TOZ KONDURMADI

HDP Milletvekili Altan Tan, Hürriyet Gazetesi yazarı Ahmet Hakan'ın sorularını yanıtladı.

Yaşanan çatışmaların başlangıcının Suruç'ta yaşanan olaylar ve iki polisin evinde öldürülmesi olduğunu söyleyen Altan Tan, Ahmet Hakan'ın "PKK yapmadı" demek, PKK'dan bile fazla PKK'cı olmak anlamına gelmez mi?" sorusunu yanıtlamayarak"Neyse... Burayı geçmemiz lazım." dedi.

"BURAYI GEÇMEMİZ LAZIM"

AHMET HAKAN: "Çatışma nasıl başladı? Size göre çatışmayı başlatan somut olay hangisi?"

ALTAN TAN: "Önce Suruç'ta korkunç bir katliam oldu. Hemen ardından Ceylanpınar'da gencecik iki polis, yataklarında kurşunlanarak katledildi. Çok profesyonel bir eylem. PKK bu eylemi ne hikmetse önce üstlendi, sonra tekrar reddetti. Suruç da Ceylanpınar da düğümdür. Bu iki olay aynı yerden yapılmıştır."

AHMET HAKAN: "Peki neden PKK üstlendi cinayeti?"

ALTAN TAN: "Bizim anlamadığımız nokta da bu."

AHMET HAKAN: "Sonradan reddetse de PKK'nın bu olayı üstlenmiş olması önemli... Böyle bir durumda "PKK yapmadı" demek, PKK'dan bile fazla PKK'cı olmak anlamına gelmez mi?"

ALTAN TAN: "Bu olay, Bingöl'deki 33 askerin katledilmesine benziyor. Ama neyse... Burayı geçmemiz lazım.

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX