0530 708 54 54
0530 708 54 54
06 Ekim 2015 Salı 14:24:00 - Güncelleme:06 Ekim 2015 Salı 14:55:00

Erdoğan'dan Rusya'ya tepki

Rusya'nın Türkiye hava sahasını ihlaliyle ilgili Belçika'da konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bunu kabul etmek bize yakışmaz. Bize yapılan saldırı NATO'ya yapılmıştır. Rusya dostunu kaybederse çok şey kaybeder" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Belçika temasları kapsamında Başbakan Charles Michel ile bir araya geldi.
Erdoğan ve Michel daha sonra ortak basın toplantısıdüzenledi. 

İşte Erdoğan'ın açıklamalarının satırbaşları;

Suriye krizi, savaşın sona ermesi, Esed'in artık burayı bırakıp gitmesi noktasında hassasiyeti olanlar var, olmayanlar var. 350 bin insanın ölümüne neden olan bir devlet terörü estiren bir kişi şu anda Suriye'nin başındadır ama bunu korumaya çalışanlar var. İran bunlardan bir tanesidir. Rusya bunlardan bir tanesidir. Bunu koruma çalışanlar işte şu anda Rusya'nın Suriye'de yaptığı ve orada kendine ait bir üs hazırlama gayreti ve bunun yanında bizim sınırlarımızı ihlal etme olayı. Bu tabii NATO'nun da dün biliyorsunuz bu konuyla ilgili sert bir ültimatomuyla karşılık bulmuştur. Buna tabii bizim sabretmemiz mümkün değil.

Nitekim dün bu konuyla ilgili evvelsi gün de ne yazık ki arzu etmediğimiz bazı adımlar atılma durumundadır ve bunu kabullenmek özellikle Türkiye'ye yakışmayacağı gibi NATO'nun da kendi prensiplerinin tamamen dışındadır ve dolayısıyla da buna karşı tavrını NATO almıştır ve bundan sonra da alacağına kesinlikle inanıyorum, çünkü Türkiye'ye yapılan saldırı NATO'ya yapılmış saldırıdır, bunun bilinmesi lazım.

Buna karşı tavrını NATO almıştır, bundan sonra da alacağına kesinlikle inanıyorum. Çünkü Türkiye'ye yapılan saldırı NATO'ya yapılmış bir saldırıdır, bunun bilinmesi lazım. Bu konuyla ilgili olarak Rusya ile olan ilişkilerimiz malumdur ama Rusya, Türkiye gibi eğer bu konuda bir çok işbirliği yapmış dostunu da kaybederse çok şeyi de kaybeder, bunu da bilmesi lazım.

AA

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX