0530 708 54 54
0530 708 54 54
30 Haziran 2015 Salı 16:21:00 - Güncelleme:30 Haziran 2015 Salı 16:22:00

CHP'li belediyeyi karıştıran rüşvet skandalı

CHP'li Mudanya Belediyesi'nde rüşvet isteme iddiasıyla ilgili yürütülen soruşturma ortalığı karıştırdı. Belediyede insan kaynaklarında görevli eşi Nurdan Bağcı soruşturmada aleyhte ifade verince.

CHP'li meclis üyesi Metin Bağcı Başkan Yardımcılığı görevinden alındı. CHP'li Hayri Türkyılmaz tarafından görevden alınan Metin Bağcı, düzenlediği basın toplantısında, "Neden görevden alındığımın açıklanmasını istiyorum" dedi.

İddiaya göre, bir bankanın çalışanları belediyede personele yönelik tanıtım ve satış yapmak isteyince özel kalem müdürü Mehmet Kartal bir miktar para istedi. Bunun üzerine savcılık soruşturma başlattı. İddiaya göre olaya tanık olan Başkan Yardımcısı Metin Bağcı'nın insan kaynaklarında çalışan eşi Nurdan Bağcı da savcıya ifade verdi. Nurdan Bağcı soruşturmada aleyhte ifade verince belediye kreşine çaycı olarak sürüldü ve daha sonra belediyeden ayrıldı. Dün de CHP'li meclis üyesi olan Başkan Yardımcısı Metin Bağcı, Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz tarafından görevinden alındı.
 
Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz'ın bir yazı ile görevden aldığı Belediye Başkan Yardımcısı Bağcı, konuyla ilgili basın toplantısı düzenledi. Seçimlerden sonra belediyenin insan kaynakları biriminde işe alınan eşi Nurdan Bağcı ile birlikte Mudanyalı gazetecilere açıklama yapan Bağcı, “Çiğ ot yemedim ki karnım ağrısın. Neden görevden alındığımı öğrenmek istiyorum. Görevden alma yazısında, "görülen lüzum üzerine' ifadesi geçiyor. Bunun açıklanmasını istiyorum. Bu açıklama ile zan altında kalmaktan kurtulacağım” dedi.
 
Metin Bağcı, gazetecilerin, "soruşturmada eşiniz Nurdan Bağcı'nın aleyhte ifade vermesi sebep olabilir mi" sorusuna, "Benim de tahminim bu yönde" karşılığını verdi.
 
Metin Bağcı, meclis üyeliğinden istifa etmeyi düşünmediğini kaydederken, basın açıklaması yapmak için anlaştığı iki mekanın yapılan tehditler üzerine bunu bir saatte iptal ettiğini sözlerine ekledi.İHA

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX