0530 708 54 54
0530 708 54 54
25 Şubat 2020 Salı 16:59:00 - Güncelleme:25 Şubat 2020 Salı 17:02:00

UEFA’dan koronavirüs açıklaması! EURO 2020 ve Şampiyonlar Ligi tehlikede mi?

Tüm dünyaya hızla yayılan Koronavirüs, başta Çin olmak üzere tüm dünyada spor organizasyonlarını etkilemeye devam ediyor. Son olarak UEFA İkinci Başkanı Michele Uva, Koronavirüs ve EURO 2020 hakkında açıklamalarda bulundu.

Koronavirüs, tüm dünyada organiasyonları etkilemeye devam ediyor. Çin'in Vuhan kentinden ortaya çıkan ve tüm dünyaya hızla yayılan Koronavirüs, spor organizasyonlarını da etkiliyor. Çin Ligi'nde, Japon Ligi'nde son olarak da İtalya Serie A'da futbol maçlarını etkileyen Koronavirüs, Formula 1'de Çin GP'sinin de ertelenmesine sebep olmuştu.

Koronavirüs'ün etkilediği spor organizasyonlarının arasına EURO 2020'de girebilir. UEFA İkinci Başkanı Michele Uva'nın böyle bir düşüncelerinin şimdilik olmadığını belirtti. Uva ayrıca, ""EURO 2020'yi iptal etmek ya da şehir değiştirmek istemiyoruz. Ancak, ev sahibi ülkelerden biri virüse karşı garanti vermezse, bu durumda şehir değişikliğine gidebiliriz. Eğer korona virüs Avrupa çapında bir tehdit haline gelirse ve istemediğimiz noktaya ulaşırsa, UEFA Şampiyonlar Ligi ve UEFA Avrupa Ligi'ni durdurmak zorunda kalırız." İfadelerini kullandı.

EURO 2020'DE YENİ FORMAT

UEFA tarafından getirilen yeni formatta, EURO 2020 tek bir ülkede değil, 12 farklı ülkede düzenlenecek. 24 ülkenin mücadele edeceği turnuva, 12 Haziran - 12 Temmuz tarihleri arasında oynanacak. Turnuvaya Almanya, Azerbaycan, Danimarka, Hollanda, İngiltere, İrlanda, İskoçya, İspanya, İtalya, Macaristan, Romanya ve Rusya ev sahipliği yapacak.

ŞAMPİYONLAR LİGİ DE TEHLİKEDE!

Uva, Şampiyonlar Ligi için de yaptığı konuşmada, "Şu an gelişmeleri takip ediyoruz. Her ülkenin durumunu ayrı ayrı değerlendiriliyor. UEFA olarak, her bir ülkenin koronavirüs ile ilgili verdiği kararları takip edeceğiz. Futbolu durdurmak niyetinde değiliz. Eğer koronavirüs Avrupa çapında bir tehdit haline gelirse ve istemediğimiz noktaya ulaşırsa UEFA Şampiyonlar Ligi ve UEFA Avrupa Ligi'ni durdurmak zorunda kalırız." dedi..

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX