0530 708 54 54
0530 708 54 54
16 Aralık 2019 Pazartesi 08:00:00 - Güncelleme:16 Aralık 2019 Pazartesi 08:00:00

Faizler düştü, piyasada otomobil kalmadı

Taşıt kredisinde faizlerin yüzde 0.49'a kadar düşmesiyle piyasada hareketlilik başladı. Müşteriler bulamadığı aracı, ocak veya şubatta alabilmenin peşine düştü. 

Otomotiv sektörü, 2019'un sonlarına doğru faiz indirimleri ve firmaların özel kampanyalarıyla vites yükseltirken, bazı modellerin tükenmesi nedeniyle müşterilerin talebine karşılık  verilemiyor. Beğendikleri araç için sıraya giren müşteriler, aracın bayiye gelmesini en az 15 gün bekleyebiliyor. Bu süre marka ve modele göre artabiliyor. 

OTOMOTİVE İLGİ ARTTI 

Otomotiv Yetkili Satıcıları Derneği (OYDER) Yönetim Kurulu Başkanı Murat Şahsuvaroğlu, yüzde 0.49'luk faiz kampanyasının ciddi manada sektörün önünü açtığını ve otomotivde bekledikleri desteği yıl içinde çeşitli dönemlerde gördüklerini ifade etti. Yüzde 0.49'uk faiz oranının ayrı bir anlam taşıdığını belirten Şahsuvaroğlu, “Çünkü bu, otomotive olan ilgiyi resmen yeniden coşturdu. Bu, mevduat faizinin de altında bir faiz oranı. Yani mevduat faizi bizim en büyük rakibimizdi. İnsanlar parasını mevduatta değerlendirmeyi düşünüyordu” diye konuştu. 

TALEBE YETİŞEMEDİLER 

Murat Şahsuvaroğlu, bayilerde ciddi bir talep yoğunluğu bulunduğuna işaret ederek, şunları kaydetti: “Sıfır araçta, taleple arz arasında ciddi bir sıkıntı var. Bunun da nedeni; yüzde 0.49 gibi çok önemli bir faiz indirimini sektör beklemiyordu. 7/24 çalışmalarına rağmen piyasada ciddi miktardaki talebe üreticiler ve yan sanayi aynı hızda cevap veremedi. Müşteri, aslında bulamadığı aracı ocak ve şubatta almanın da peşine düşmüş durumda.” 

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX