0530 708 54 54
0530 708 54 54
21 Ekim 2019 Pazartesi 14:05:00 - Güncelleme:21 Ekim 2019 Pazartesi 14:41:00

Bakan Akar: 200 DEAŞ'lı gözaltına alındı, 300'den fazlası da etkisiz hale getirildi

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar TRT World Forum 2019'da önemli açıklamalarda bulundu. Akar, "Müttefiklerimiz arasında YPG/PKK konusunda bazı ikilemler olduğunu görüyoruz. Özellikle YPG'nin çok fazla maddi destek aldığını görüyoruz. Müttefiklerimiz PKK ile eş değer YPG'yi desteklemeye başladı. Her bir silah PKK eli aracılığıyla veriliyor ve bu silahlar bize doğrultuluyor." dedi. Harekat kapsamında 200 DEAŞ'lı teröristin gözaltına alındığını kaydeden Bakan Akar '300'den fazlası da etkisiz hale getirildi' ifadelerini kullandı.

Bakan Akar'ın açıklamalarından öne çıkan başlıklar şöyle;

Bizim operasyonlarımız NATO'nun operasyonlarını tamamlamaktadır. NATO ile bir araya gelerek tehditlere karşı savaşmada ortak bir çerçevede hareket etmemiz gerekiyor.

Türkiye Akdeniz'de KKTC'nin haklarını koruyacaktır.

Müttefiklerimiz arasında YPG/PKK konusunda bazı ikilemler olduğunu görüyoruz. Özellikle YPG'nin çok fazla maddi destek aldığını görüyoruz. Müttefiklerimiz PKK ile eş değer YPG'yi desteklemeye başladı. Her bir silah PKK eli aracılığıyla veriliyor ve bu silahlar bize doğrultuluyor.

Barış Pınarı Harekatı'nda bizim tek hedefimiz sınırlarımızı korumaktır. Tüm terörist grupların ortadan kaldırılmasıdır. 

Ayrıntılar geliyor...

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX