0530 708 54 54
0530 708 54 54
26 Ocak 2020 Pazar 09:23:00 - Güncelleme:26 Ocak 2020 Pazar 10:28:00

Başkan Erdoğan'dan deprem sonrası sert çıkış: Beter ve ahlaksızca!

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Afrika ziyareti öncesi açıklamalarda bulundu. Türkiye'nin bu büyük felaketin yaralarını birlik, beraberlik ve kenetlenme içinde sarmaya başladığını dile getiren Başkan Erdoğan, Elazığ merkezli depremin ardından enkazdan şimdiye kadar 45 kişinin kurtarıldığını, 31 kişinin öldüğünü, 1607 kişinin de yaralandığını söyledi. Sosyal medyadaki provokasyonları da sert şekilde eleştiren Başkan Erdoğan, "Millet can derdindeyken mal derdinde olup fırsat devşirmeye çalışan ve karalama kampanyası yürütenler var. Sosyal medyada aldığımız insanı tahrik eden bazı mesajlar var ki onlar çok çok beter, ahlaksızca." dedi.

Başkan Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle;

"Sizleri en kalbi duygularımla selamlıyorum. Önceki gece Elazığ merkezli 6.8 büyüklüğündeki deprem için tüm bölge halkına ve tüm milletime geçmiş olsun dileklerimi ifadet etmek istiyorum. Yerin 7 km derinliğinde meydana gelen deprem 31 vatandaşımız hayatını kaybetti. 1607 vatandaşımız da yaralı durumda. Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yaralı olanlara da acil şifalar diliyorum."

"TÜRKİYE BU BÜYÜK FELAKETİN YARALARINI BİRLİKTE SARIYOR"

"Devletimiz deprem anından itibaren tüm kurumları ve imkanlarıyla vatandaşlarımızın yanında koşmuştur. İhtiyaç duyulan her türlü personel, araç, gereç ve teçhizat deprem bölgesine ulaşmıştır. Yaralıların tahliye ve tedavisi, evi yıkılan vatandaşlarımız için gerekli olan tüm tedbirler alınmıştır. Bizler de bölgeye intikal ederek bölgeyi inceledik. Yaralıları ziyaret ettik. Vatandaşlarımızın mağduriyet yaşamaması için tüm çabalarımızla çalışıyoruz. Türkiye bu büyük felaketin yaralarını birlikte sarıyor. Hasar tespit çalışmalarını bakanlık sürdürüyor.

"TÜM KAMU GÖREVLİLERİNE TEŞEKKÜR EDİYORUM"

"Dünyadaki dost ve kardeş ülkelerden de pek çok dayanışma mesajları aldık. 36 saattir büyük fedakarlıkla insanlarımıza yardım eden AFAD, Kızılay, TSK, Jandarma, tüm kamu görevlilerine teşekkür ediyorum."

CEZAYİR SEYAHATİ

"Afrika turumuzun ilk durağı olan Cezayir'le 5 asra dayalı tarihe sahibiz. Cezayir geride bıraktığımız yıl zorlu bir süreci başarıyla atlattı. İş forumu düzenleyeceğiz. Bölgemizdeki güncel gelişmelere ilişkin fikir teatisinde bulunacağız."

"Pazartesi günü Gambiya'yı ziyaret edeceğiz. Ülkemizden cumhurbaşkanı düzeyinde yapılacak ilk resmi ziyaret olması açısından ayrı bir önem arz ediyor."

'ÜLKELERİMİZ ARASINDAKİ İLİŞKİLER TARİHİNİN ADETA ALTIN ÇAĞINI YAŞIYOR'

"Gambiya Afrika'da FETÖ okulunu ilk kapatan ülke olması hasebiyle ayrı bir öneme sahiptir. Gambiya'nın ardından aynı günün akşamı Senegal'e geçeceğiz. Senegal ile ilişkilerimizi daha da güçlendirmek amacındayız.

"Ülkelerimiz arasındaki ilişkiler tarihinin adeta altın çağını yaşıyor. 27 Afrika ülkesini ziyaret ettik. İlk defa gideceğimiz Gambiya ile bu sayıyı 28'e yükselteceğiz."

"TİKA başta olmak üzere Maarif Vakfı, Türk Kızılay'ı gibi ülkemizin yüz akı gibi kurumlarla Afrika halkına destek vermeye devam ediyoruz. Karşılıklı saygı, eşitlik, kazan kazan temelinde Türkiye – Afrika ilişkileri her geçen gün güçleniyor."

SORU-CEVAP KISMI

TOKİ'nin yıkılan binalar için çalışma yürüteceğinizi açıklamıştınız? Hasarlı binalar için hasar tespit çalışması başladı mı?

"Hasar tespit çalışmalarını Çevre Şehircilik Bakanlığımız sürdürüyor, sürdürecek. Elazığ'da da daha çok köylerde sıkıntı var. Binaların durumu nedir, bunların hasar tespitini yapıp süratle buralardaki yeniden inşa çalışmaları başlatacağız. Yıkılması gerekenler de varsa bunları yıkmak zorundayız. Artçı sarsıntılar durmuyor. Dün akşam Malatya'da 5.1'lik sarsıntıya bizzat yaşayarak şahit oldum. Gecikemeyiz. 3 bakanımız şu an orada, vekillerimiz orada, onları da bıraktık."

SOSYAL MEDYADA DEPREM PROVOKASYONLARI

Depremi siyasi istismar vesilesi yapan, millet can derdindeyken mal derdinde olup fırsat devşirmeye çalışan ve karalama kampanyası yürütenler var. Sosyal medyada aldığımız insanı tahrik eden bazı mesajlar var ki onlar çok çok beter, ahlaksızca. 20 yıldır bu hükümet depreme ne yapmış diyecek kadar.... Ama Bingöl ve Van depremlerinden sonra biz bölgeyi yeniden inşa ettik. Depremi durdurma şansımız var mı? Bunu dünyanın hiçbir ülkenin yapması mümkün değil.

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX