0530 708 54 54
0530 708 54 54
28 Mart 2020 Cumartesi 17:06:00 - Güncelleme:28 Mart 2020 Cumartesi 17:51:00

Afganistan'da koronavirüs kurbanını dağ başına gömdüler

Afganistan'da bir koronavirüs kurbanının cesedi, özel ekipler tarafından hiç kimsenin olmadığı bir yere götürüldü. Ölen kişi, Herat kentinde hiçbir yerleşimin olmadığı dağ başında gömüldü.

Koronavirüs o kadar hızlı yayılıyor ki, son üç günde belirlenen vakalar rekor kırdı. Dünya genelinde ise bu sabah 600 bini aştı.

Şimdiye kadar dördü NATO askeri, ikisi yabancı diplomat 110 vakanın tespit edildiği ve dört kişinin yaşamını yitirdiği Afganistan'da ise, başkent Kabil karantinaya alındı. Kabil'de eczaneler ve süpermarketler dışındaki tüm dükkanlar da kapalı olacak.

Kabil'den önce karantina ilan edilen Herat kentinde, bir koronavirüs kurbanı hiçbir yerleşimin olmadığı dağ başında gömüldü.

Dünya çapında ses getiren fotoğraflarda, bembeyaz koruma kıyafeti giymiş ekiplerin tabutu taşıdığı görülüyor. Bir kepçe tarafından açılan mezara tabut indirilirken, etrafta kimse yok.

Ekipler ambulansın yanına dönerken, kepce hızlıca cesedin üzerini toprakla kapattı. Hemen ardından bu kez kurbanın yakınları kadraja giriyor.

Amerikan Associated Press (AP) haber ajansı tarafından servis edilen karelerde, mezarın üstüne kapanan kurbanın yakınları gözyaşı döküyor.

Afganistan'ın batısındaki Herat, virüsün şimdiye kadar 35 bini aşkın insana bulaştığı İran sınırında yer alıyor.

Afganistan'da hayli az vaka belirlense de, on binlerce insanın İran'dan ülkeye döndüğü biliniyor ve birçoğunun teste girmediği biliniyor.

Milliyet

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX