0530 708 54 54
0530 708 54 54
27 Mart 2015 Cuma 13:38:00 - Güncelleme:27 Mart 2015 Cuma 13:39:00

Putin‘den kritik Yemen hamlesi

Kremlin Basın Servisi, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve İran Devlet Başkanı Hasan Ruhani'nin telefon görüşmesi sırasında Yemen'de yaşananları ve ikili işbirliğini masaya yatırdıklarını bildirdi.

Kremlin'den yapılan açıklamada, "Putin ve Ruhani Yemen'de yaşanan durum hakkında fikir alışverişinde bulundular. Rusya askeri eylemlerin en kısa zamanda sona ermesinin ve krizin barışsal yollardan çözülmesi için çaba sarf edilmesinin önemine dikkat çekti" ifadeleri yer aldı.
Yapılan açıklamalarda, devlet başkanlarının İran Nükleer Programı'na ilişkin düzenlenen "altılı ülkeler" toplantısında elde edilen olumlu değişikliklerden memnun oldukları belirtildi.

İran'ın inisiyatifiyle düzenlenen telefon konuşmasında gelişmekte olan Rus-İran ilişkilerinin aktüel sorunları ele alındı. Ayrıca, ticari ve ekonomik ilişkilerin büyümesi için ve atom enerjisi alanında işbirliği yapmak için gerekli adımların atılması gerektiği belirtildi.

CUMHURBAŞKANI HADİ RİYAD'DA

Suudi Arabistan liderliğindeki Körfez ülkeleri ve Mısır, Yemen'de İran destekli Husileri vuruyor. Uluslararası medya, dün Aden'deki Cumhurbaşkanlığı Sarayı'ndan ayrılan Yemen Cumhurbaşkanı Mansur Hadi'nin Arap Birliği zirvesinin yapılacağı Riyad'a vardığını duyurdu. DHA

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX