08 Ocak 2009 <%Tarih%>
<%Gün%>

Vehbi Dinçcan
Yeni yüzler, yeni diziler

Bazı kanalların yerler de olduğunu, yeni dizilere bırakın sıcak baktığını, devam eden dizilerin bile devamsızlığında gördüklerimizle sıkıntının büyük boyutlarda olduğunu görmekteyiz. Tekrarlardan usandı millet artık. Ne olacak bu işin sonu? Ardı ardına ekrana getirilen diziler ve birbirlerinin yolunu kesmek için karşı karşıya bırakılan önemli diziler. atv'de ilgi ile izlenen 'Canım ailem' in karşısına çıkarılan, 'Papatyam' Metin Akpınar'ın üstün oyuncu gücüyle bir birine kırdırılan diziler. Ve insanların arada kalışları. Sonuç malum işi zora sokan diziler. Ve işsiz kalan bir takım oyuncular.
Adımların iyi atılması gerekirken sıkıntı işte...
TRT uygun adım marş devam ediyor. Dış yapıma pek fazla ilgi göstermese de iyi işler de sıcak bakılan bir takım dış yapımlar.
İşte bundan bir örnek; Mine Vargı ve Ömer Vargı'nın yapımcılığı ile yakında yayına girecek olan bir dizi... 'Cam kırıkları' Baş rolde yeni bir yüz var. Şimdi dikkatle okuyun efendim.
Var mısın, yok musun programının o güzeli, garip güzeli, hayatı sonuna kadar acılarla yaşamış güzeli Nursel bu dizi de oyunculuğa soyunmuş. E, belliydi zaten! O kadar güzel bir hatunun ve Acun Ilıcalı'nın destekleriyle gündemin baş köşesine oturan bu güzel kadının bir gün meşhur olacağı. Erkek oyuncu ise; Bizim Yeşim Salkım'ın sevgilisi, oyuncu Hakan Eratik. Yeni yıldızımız hayırlı olsun.
Yıldızları soldurmamak
İçler acısı bir görüntü izliyoruz her daim. İnsanlık ayıbının yaşandığı sahneler.
Ve Dünya sessiz. Birileri çıkıyor, birileri konuşuyor, birileri isyan ediyor. Ama o ayıp aynen devam etmekte. Her gün artarak devam eden bebe ölümleri.
Bunu yaşamak, bu acıya tanık olmak.
Yıldız Tilbe'nin iki çift sözü vardı. 'Allah belanı versin İsrail' 'Allah cezanı versin Amerika'
Duygusal bir anda söylenmiş bir iki çift söz, anlamlı ve o küçük çocukların acısına söylenmiş, konuşulmuş isyan. Ardından Başbakan'ın sözleri geldi. İsrail ile olan sıkı ticari ilişkilere rağmen...
İşlenen insanlık ayıbına verilen tepkiler bunlar.
Bir yazarımız çıktı, ayrımcılık yapıyor diye, Türk milletinin sevdiği bir yıldızı yerle bir etmeye kalktı. Ne hikmetse?
Bu kadar mı olaylara değişik açıdan bakar olduk. Bir sanatçının böyle bir insanlık ayıbına verdiği tepkiye tepkiyle cevap vermek. Hoş kaçmadı Oray bey!

:: / Yazarımızın 07 Ocak 2009 tarihli  ' Futbolun içinden...'  'başlıklı yazısı için tıklayınız.

   

...::: Bu site TÜRKMEDYA Bilgi Sistemleri tarafından hazırlanmıştır :::...